Omega-3 bakımından zengin yiyecekler
Balık gibi omega-3 kalsiyum ve D vitamini gibi bileşenleri barındıran yiyecekler tercih edilebilir. Yumurta, fasulye ve chia tohumu bu besinlere iyi örneklerdendir.
Sebze ve meyve tüketimine özen göstermek
Magnezyum ve kalsiyum gibi vitamin minerallerin kramplar ve ağrılarla ilişkisi bilinmektedir. Yeterli vitamin ve mineral alımı için sebze ve meyve tüketimine özen göstermek gerekir. Ayrıca regl döneminde sıkça rastlanan sindirim sistemi problemleri ve şişkinliğe karşı muz gibi sindirim sistemine dost besinlerden tüketebilirsiniz.
Protein içerikli besinler
Bu dönemde az yağlı beyaz veya kırmızı et tüketimi hem dengeli beslenmeye fayda sağlar hem de regl ağrılarının azalmasına yardımcı olabilir.
Bol su ve bitki çayı tüketmek
Su tüketimi ile şişkinlik şikayetinin azalmasına yardımcı olabilir, papatya, rezene, melisa çayı gibi bitki çaylarının yatıştırıcı etkisi ile daha rahat bir regl periyodu geçirebilirsiniz.
Tuz ve kafeinden uzak kalmak
Çok sık tüketilen kahve, kola gibi kafeinli içeceklerden uzak kalmak PMS’e olumlu etki ederken yüksek kafein alımı hassasiyetlere, uyku düzeninin bozulmasına ve menstural kramplara yol açabilmektedir.